Renk Seçin : Siyah Turuncu Mavi Kırmızı Mor Yesil
Sakrad’dan Adaylara Destek

Sakrad’dan Adaylara Destek

5809 sayılı kanunun 43’üncü maddesine göre Amatör Telsizcilik Sınavlarının yapılması ve belgelendirilmesi yönetmeliği kapsamında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından dün, Ankara, Çanakkale, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin ve Samsun olmak üzere toplam 11 ilde Amatör Telsizcilik Sınavı gerçekleştirildi.


Sınava giren adaylara işletme bilgisi, ulusal ve uluslararası düzenlemeler ile teknik konular olmak üzere üç başlıkta toplam 50 soru yöneltildi. 

Daha önce belgesi olmadığı için veya belgesi olup da yükseltmek için Amatör Telsizcilik sınavına başvuran SAKRAD (Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Elektronik Haberleşme Derneği) üyelerinin tamamı da, Kocaeli’nde girdikleri sınavdan A sınıfı belgelerle döndüler. 

SAKRAD başkanı Erdal Güler, yaptığı açıklamada, “Sakarya’dan Amatör Telsizcilik sınavına girecek olan arkadaşlarımıza destek olmak için biz de belge sahibi diğer arkadaşlarla birlikte sınav merkezine geldik. Amatör telsizciliğe gönül veren, sınav heyecanını yaşayan özellikle genç arkadaşlarımızın da burada olması bizlere mutluluk veriyor. Geçtiğimiz gün Ege Denizi’nde yaşanan 6,5’lik depremde hepimiz, cep telefonlarının çalışmadığına bir kez daha şahit olduk. Sadece depremde değil herhangi bir acil durumda veya afet anında telefonlar her seferinde kilitleniyor. Bu da bize gösteriyor ki, bu tür durumlarda iletişimin en etkili yolu telsiz haberleşmesidir. Amatör telsizcilik, gönüllülük esasına dayanır, hiçbir maddi çıkar gözetilmez. Amatör telsizciler, acil durumlarda ve afet anlarında hem arama-kurtarmalarda hem de haberleşme alanında gönüllü olarak seve seve görev alırlar. Daha önce de belirttiğim gibi 1999 Marmara depreminde, 200 kişi, Amatör Telsizcilerin çalışmaları sayesinde kurtarılmıştır. Bu anlamda bu sınava ne kadar çok sayıda kişi katılırsa, toplumumuz için o kadar iyi olur” dedi.

Konuya Yorum Yap

Bu konuya toplam 0 yorum yapılmış.

Facebook'ta Biz