Renk Seçin : Siyah Turuncu Mavi Kırmızı Mor Yesil
Sakrad Faaliyete Başladı

Sakrad Faaliyete Başladı

SAKRAD FAALİYETE BAŞLADI
Kısa adı SAKRAD olan, Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Elektronik Haberleşme Teknolojileri Derneği, Sakarya genelinde faaliyete girdi. Dernek üyeleri, rölelerini aktif hale getirerek, faaliyetlerine başladı.
RAMİZ KAAN OKTARSAKARYA (İHA) – Kısa adı SAKRAD olan, Sakarya Telsiz ve Radyo AmatörleriElektronik Haberleşme Teknolojileri Derneği, Sakarya genelinde faaliyete girdi. Dernek üyeleri, rölelerini aktif hale getirerek, faaliyetlerine başladı.

Afet haberleşmesi ve amatör telsizcilik faaliyetleri amacıyla yaklaşık bir ay önce kurulan SAKRAD, Serdivan ilçesi Kırantepe mevkiinde bulunan antenler bölgesinde dernek üyelerinin röle kurma çalışmalarını tamamlamasıyla faaliyetlerine başladı. Dernek Başkanı Erdal Güler, yaptığı açıklamada, “Herkesin hatırladığı gibi 1999 depreminde ciddi bir felaket yaşadık. Haberleşmenin ne kadar önemli olduğuna hepimiz şahit olduk. Biz de bu gibi afet durumlarında haberleşmenin rahat sağlanması amacıyla kurulmuş bir derneğiz. 1999 depreminde de bizim gibi çalışan derneklerin haberleşmeyi sağlamaları sayesinde sadece Sakarya’da 200 kişi canlı olarak kurtarılmıştır.” dedi.

Amaçlarından birinin de afet bilincinin yaygınlaştırılması olduğunu söyleyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda, kamu kurum personeline ve okullarda öğrencilere afet haberleşmesi konusunda eğitim vermeyi planlamaktayız. Şuanda da burada, telsiz rölemizi aktif hale getirmek için çalışma başlattık. Derneğimizin ve hem normal kullanım hem de afet haberleşmesi için VHF bandında 145.600 frekansı ve 82,5 tonda muhabereyi sağlayacak olan rölemizin başta Sakarya olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Dernek Kurucu Üyesi Emrem Öngören de, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremleri başta olmak üzere, diğer deprem ve afetlerde iletişimin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getirerek, dernek olarak asıl amaçlarının afet durumlarında telefon haberleşme sistemlerinin çökmesi nedeniyle, telsiz haberleşmesi alternatifinden yararlanarak can kurtarmak olduğunu söyledi.

Çalışmalarının sonunda mangal ziyafeti çeken dernek üyeleri, derneklerinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuya Yorum Yap

Bu konuya toplam 0 yorum yapılmış.

Facebook'ta Biz